به گزارش سافت گذر، محققان فیسبوک توانستند نوعی پلتفرم به نام Habitat بسازند که به وسایل هوش مصنوعی اجازه میدهد در خانههای مجازی، شرایط زندگی واقعی را درک کنند.
مطمئناً انجام چنین کاری یک گام بسیار مهم در زمینه آموزش دادن به رباتهای هوش مصنوعی به شمار میرود ولی امکان دارد شناساندن اشیا، مسیریابی و . . . ماهها و یا ساعتها طول بکشد.
این کار میتواند رباتهای هوش مصنوعی را در خانههای مجازی، در شرایط واقعی قرار دهد و سرعت یادگیری آنها را به اندازه سرعت انجام کارهای 3D در یک رایانه بالا ببرد. این یعنی هزاران ساعت آموزش، در چند دقیقه خلاصه خواهد شد. به علاوه، علیرغم اینکه سایر موتورهای شبیهسازی در هر ثانیه 50 تا 100 کار انجام میدهند، Habitat در هر ثانیه 10000 کار صورت خواهد داد تا یادگیری رباتهای هوش مصنوعی سرعت پذیرد.
البته خودِ Habitat خانه شبیهسازی شده نیست بلکه پلتفرمی است که میتوان در آن مکانهای شبیهسازی شده را قرار دارد. این برنامه هماکنون با دادههای 3D همخوانی دارد ولی جهت نزدیک کردن آنها به شرایط واقعی،
فیسبوک برای این پلتفرم دیتابیس دیگری به نام Replica ساخته است.
Replica نوعی اتاقهای عکسبرداری شده در شرایط واقعی است که با استفاده از ترکیب عکاسی و نقشهبرداری عمقی از خانههای معمولی طراحی شده است. این ماژولهای 3D از اتاقهای مختلف را با توجه به نوع آموزش مدنظر به رباتهای هوش مصنوعی، میتوانیم در کنار یکدیگر قرار دهیم.
دنیای Habitat کاملاً بصری است و این یعنی کارگذاران هوش مصنوعی قادر نخواهند بود با اشیا مجازی ارتباط برقرار کنند. آنها ممکن است بتوانند از یک اتاق به یک اتاق دیگر بروند ولی نمیتوانند چیزی بردارند. به نظر میرسد همین اتفاق یک محدودیت برای پلتفرم مذکور باشد ولی محققان فیسبوک قصد دارند این قابلیت را نیز اضافه کنند.
منبع: digitaltrends.com